23 Haziran 2009 Salı

Saç ekimi ciddi bir Operasyon Gerektirir..!!

Diğer tüm estetik ve rekonstrüktif cerrahi operasyonlar gibi bir plastik cerrah ve uzman sağlık ekibi tarafından uygun steril şartlarda gerçekleştirilmelidir. Bu şartlar ancak ve ancak bir hastane ortamı ile sağlanabilir.
Baş saçlı derisinin arka bölgesinden genetik olarak dökülmemeye kodlanmis saç kökleri FUE yani follikuler ünite ekstraksiyonu yöntemi ile istenilen bölgelere ekilmektedir.FUE yöntemi günümüzde en gelişmiş ve popüler saç ekim yöntemi olarak kabul edilmektedir. Ancak yöntemin başarı oranı kullanılan mikromotora, ekim sirasinda köklerin bekletildiği bekleme sıvısına, cerrahi ekipmana ve en onemlisi saç ekimini gerçekleştiren uzman ekibin tecrübe ve yeteneğine bağlıdır.
Saç ekimi birbirini tamamlayan ve takip eden üç ayrı aşamadan oluşmaktadır.
1. İlk aşama saç köklerinin travmasız bir şekilde elde edilmesidir.Emphaire sac ekim ekibi , ensenin biraz üzerinden, sağlıklı ve dökülmeme özelliği taşıyan saç köklerini ucu özel olarak dizayn edilmiş 0,6 – 1mm çaplı micro-motor punch aleti ile alir. Bu işlem sonrasında herhangi bir iz kalmaz. Bu prosedür esnasinda saç köklerinin travmaya uğramamasına özellikle dikkat edilir. Alınan her saç kökü dokusu içindeki saç teli sayısı bir, iki veya üç civarında olabilir. Bu yöntemle bir günde 5000 – 10000 saç teli nakledilebilir. Seansların sayısı saç kökü nakli sayısına ve kişinin saçsız veya seyrek olan alanının büyüklüğüne bağlıdır.
2. ikinci aşamada elde edilen köklerin önceden kararlaştırılan ve çizilen saçsız alanlarda yerleştirileceği kanallar özel “slitler” yardımı ile hazırlanır. Bu bölüm özel bir konsantrasyon ve tecrübe gerektirir. Cünkü ekilen yeni saçların çıkış yönleri, yoğunluğu ve buna bağli olarak doğal görünümü bu bölümde oluşturulur. Her alanda olduğu gibi saç ekiminde de tecrübe ve estetik vizyon çok büyük önem taşir. Ne yazik ki ülkemizde yasal olmamasina rağmen her yerde özellikle güzellik merkezi adı altında apartman katlarında, kuaför benzeri yerlerde saç ekimi yapılmaktadir. Bu merkezlerde saç ekimi yaptıran birçok hasta meydana gelen komplikasyonlar dolayısıyla Emphaire’a başvurmaktadırlar.
3. Üçüncü ve son aşamada saç kökleri özel ekipman ve aletler yardımıyla yeni yerlerine yerleştirilirler. Saç köklerine temas edilmez ve dolayısıyla travma uygulanmaz.
Saç ekimi operasyonu sonrasi 4. gün özel losyonlar ve şampuanlar ile ilk yıkama Emphaire bakım ekibi tarafından yapılır. Hastaya bakım ve takip için gerekli önerilerde bulunulur ve bakim Cd si verilir.
FUE yönteminin belirgin olan üstünlüğü arka kısımda saç alınan yerde herhangi bir iz kalmamasıdır. Saçını çok kısa kullanmak isteyen kişiler açısından bu oldukça önemli bir detaydır. Ayrıca operasyon sonrası ağrı veya dokuda his kaybının olmaması da bu yöntemin tercih edilme nedenlerindendir. FUE yöntemi ile kaş ve kirpik ekimi de kolaylıkla ağrısız ve kısa sürede yapılabilmektedir. Sakal veya kaş bölgesindeki yara izlerine de kıl kökü ekimi yapılarak izler kapatılır ve kamufle edilebilir.
Emphaire’ın geliştirdiği özgün saç kökü elde etme yöntemi ve bu köklerin hiçbir travmaya maruz kalmadan ekim bölgesine yerleştirilmesi, operasyon sırasında ve sonrasında saç köklerinin canlılığını korumasına yardımcı olan mineral ve vitaminlerden oluşan ”Emphaire Besleme Sıvısı” sayesinde ekilen saçların tamami tutmaktadir.
Hastane şartlarında gerçekleştirilen saç ekim operasyonları, steril ve hijyenik bir ortam sağlamasının yanında hastaya ve hekime her türlü olanağın sunulmasının verdiği güven duygusu ile de önem kazanmaktadır.
Emphaire Saç Ekim merkezi 10 yılı aşan deneyim ve ciddiyetiyle yeni teknolojik gelişmelere öncülük ederek saç bakım ve ekiminde Türkiye’de yeni bir çağın başlangıcına imza atiyor.Kaynak: Saç ekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

google